Известие

Collapse
No announcement yet.

Алфата загрява

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

Първоначално публикувано от alfa156jtd Покажи съобщение
    Колеги,говорим за 20в мотора който да го скъсаш да го форсираш повече от 90гр. не вдига,а тези градуси които ги пиша са по каталог.
    мисля че темата е за 136коня мотор а за такъв 20в не съм и чувал даже маи само ти говориш за него и я кажи в кой каталог ги гледа тези градуси
    Alfa Romeo 166 2.4jtd 140hp 2001

Comment

Първоначално публикувано от alfa156jtd Покажи съобщение
      Колеги,говорим за 20в мотора който да го скъсаш да го форсираш повече от 90гр. не вдига,а тези градуси които ги пиша са по каталог.
      Точно пък тоя мотор е много склонен да пука глави, надали е от това че стои само на 90 градуса

---------- Post added at 22:09 ---------- Previous post was at 22:06 ----------

Първоначално публикувано от Alfa166 Покажи съобщение
      аз моята я имам от 4 години и досега повече от 90 градуса не съм я видял,
      Ами закачи я на диагностика и ще се изненадаш доста, на уреда ти държи 90 а в дейсвителност стига почти до 100 градуса. При 166-ците за разлика от 156-ците уреда е много лъжлив. До 97-98 градуса си кове 90 а като отиде към 100 направо стрелката излита на следващата чертичка
      Last edited by pininfarina; d.m.y г., 22:21.
      sigpic
      Автосервиз, Варна, ул.Наум 8, 0888757558
      Alfa Romeo GT 1.9 16v 05'

Comment

Добра идея е да се направи звукова сигнализация за достигане на определена температурна граница (ако няма фабрична такава).

159 1.8 MPI
        166 2.0 TS (ex)

Comment

Моята стои едно деление под 90, обикновено, онзи ден достигна до 90 в супер жегата . Април слизах от Боровец и изведнъж падна до средата на скалата ,помислих , че е заминал термостата, но при следващото слизане беше ок.
          Last edited by lordliness; d.m.y г., 00:18.
          Не всички, които се скитат, са изгубени.

Comment

за термостат си Кога последно е сменян ?
            5 Ланчии зад гърба си!
            И една Alfa 166 със смесени чуства засега!

Comment

---------- Post added at 22:09 ---------- Previous post was at 22:06 ----------

Ами закачи я на диагностика и ще се изненадаш доста, на уреда ти държи 90 а в дейсвителност стига почти до 100 градуса. При 166-ците за разлика от 156-ците уреда е много лъжлив. До 97-98 градуса си кове 90 а като отиде към 100 направо стрелката излита на следващата чертичка [/QUOTE]

добре не споря но дори да стига 98 градуса (не съм я гледал на диагностиката колко ми е верен уреда) пак не е 108 когато водата вече ври и иска да излиза а незнам защо тогава ги дават тия стойности в аутодатата 78-82градуса може би не са знаели за нашите мотори какво да напишат и са дали някакви предположения
              Alfa Romeo 166 2.4jtd 140hp 2001

Comment

Първоначално публикувано от Pepko-Bepko Покажи съобщение
                за термостат си Кога последно е сменян ?
                Май никога, ако съдя от външния оглед.

Comment

Честито на печелившите
                  5 Ланчии зад гърба си!
                  И една Alfa 166 със смесени чуства засега!

Comment

Първоначално публикувано от Pepko-Bepko Покажи съобщение
                    Честито на печелившите
                    По симптомите май натам отиват нещата
                    sigpic
                    Автосервиз, Варна, ул.Наум 8, 0888757558
                    Alfa Romeo GT 1.9 16v 05'

Comment

И като чета из форума за тези термостати ще трябва да си нося в джоба и един за резерва

Comment

Не съм разглеждал отдолу- от къде точите антифриза?

Comment

Ами значи пробвах я с fiatecuscan и там само едната перка работеше. Почистих буксите и ги напръсках с контактен спрей и сега и двете въртят. Обаче ми изкарва ето тази грешка. Явно ще трябва да го сменям тоя датчик. Не можах да го намеря обаче къде е. Ако може някаква снимка да ми дадете.

Comment

Както вече ти казах, датчика е на термостата.Боднат е отгоре и леко в ляво.
                            Alfa Romeo 1.9 JTD 00 sigpic

Comment

Мерси разбрах кой е датчика. Ще я покарам да видя дали ще дава пак грешка.
                              Може ли някой да ми каже с FiatEcuscan как да си проверя дебитомера. В смисъл кои параметри да проверя и какви трябва да са стойностите ?

Comment

Колеги, при прегряване на място без видими причини, проблемът е запушена с прахоляк решетка на радиатора, което възпрепятства въздушната циркулация през самия радиатор. Сваля се радиоатора и се почиства на пароструйка.

Comment

Working...
                                X